Vase Miskina Crnog 2
21000 Novi Sad
Srbija

YASKAWA, NOVI STRATEŠKI PARTNER


ICM Electronics i Yaskawa Electric su potpisali ugovor o saradnji, čime su dve firme postali strateški partneri na teritoriji bivše Jugoslavije.

Kompnija Yaskawa je poreklom iz Japana i specijalizovala se u upravljanju kretanjem. U svojoj ponudi, Yaskawa nudi regulatore frekvencije, servo sisteme kao i industrijske robote Motoman. Yaskawa je na evropskom tržištu nastupala isključivo preko Omron-a za koga je proizvodila invertere i servo sisteme, a od 2009. godine je krenula u samostalno osvajanje tržište. Serije invertera F7, E7, G7, P7, J7mini, V1000, J1000, A1000 su se ranije prodavali isključivo preko Omron-a na evropskom tržištu, a od kraja 2009. godine direktno od strane proizvođača opreme, tj. Yaskawe.

ICM ima više od decenije iskustva sa Yaskawinim inverterima iz perioda dok je Yaskawa proizvodila opremu za Omron. Iz ICM je godišnje izlazilo oko 1200 invertera godišnje, što znači da na srpskom tržištu ima više od milion Yaskawinih invertera. Dugogodišnje iskustvo u radu sa Yaskawinim programom omogućava da ICM ponudi svojim saradnicima svu tehničku, prodajnu i postprodajnu podršku. U ICM-ovom centru za robotiku se vrše obuke za puštanje u rad i programiranje Yaskawinih regulatora, servo sistema za razne aplikacije, od kranova, liftova pa sve do transportera, kao i obuke za programiranje Motoman robota.